KPE idomok, avagy az öntözőrendszer illesztései

Miből áll össze egy professzionális kerti öntözőrendszer? A kerti csapból rengeteg csövön, illesztésen, csöpögtetőn és öntözőfejen keresztül jut el a növényekig a víz. Alaposan meg kell tervezni a rendszer felépítését, hogy kiküszöbölhessük az esetleges későbbi hibákat. Nem mindegy milyen minőségű és vastagságú, milyen teherbírású csöveket kötünk be, valamint ezekhez milyen KPE idomok kapcsolódnak. Ugyanígy az sem mindegy, hogy az öntözófejek milyen minőségűek és illeszkednek e a többi elemhez. A csövekről és fejekről talán tudhatjuk, hogy micsodák, de vajon mik lehetnek azok a KPE idomok?

Úgy kell elképzelni őket, mint az öntözőrendszer legó darabkái. A KPE idomok sokféle módon biztosítanak összeköttetést KPE csövek között, lehetővé téve két különböző átmérőjű vezeték összecsatlakoztatását, vagy elosztását többfelé. Derékszögbe elvezethetjük a víz útját egy ilyen alkatrész segítségével, vagy csak szimplán összetoldhatunk két azonos átmérőjű csövet, ha nem elég hosszú az egyik.

KPE idomok

KPE idomok széles választéka elérhető, mind – mind különböző méretben. Igen terhelhetőek, akár a 16 bar nyomást is elbírják. Ez bőven elég, hiszen maguk a KPE csövek maximum 10 bar-ig kapacitálhatóak. Egy záróelemmel elzárhatjuk a víz útját, egy T – elemmel pedig egy csőből kivezethetünk kettőt. A KPE idomok nagy szabadságot biztosítanak kreativitásunknak, szinte bármilyen akadály legyőzhető, legyen bármilyen szofisztikált is a rendszer. A megfelelő KPE idomok összeválogatásával öntözhetünk egy egész futballpályát, mint ahogy azt meg is teszik a nagyobb sportintézmények.

KPE idomok széles választéka

A Poliext cég rengeteg féle KPE idomot forgalmaz, kedvünkre válogathatunk, baráti árakon. Pontosan milyen típusú elemek is ezek? A KPE átmenet különböző átmérőjű csövek csatlakoztatására való. Ez 25mm-es és három verzióban kapható, annak függvényében, hogy milyen széles csövet toldunk hozzá.

A KPE záróelem elzárja a víz útját, ennek működése értelemszerű. Nyeregidomok segítségével kijelölhetjük a szórófejek helyét a csövön. Sokféle méretű KPE átmenetettel összeköthetjük a különböző átmérőjű csöveket, könyök segítségével pedig derékszögben vezethetjük tovább a víz útját, a már említett T-idom pedig kettéválasztja a vízsugarat.

Összegezve tehát a KPE idomok az öntözőrendszer illesztéseinél jönnek képbe, összekötve a KPE csöveket, szórófejeket, nagy teherbírásukkal pedig biztonságossá és időtállóvá téve a rendszert.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn