egercsapda

Modern egérfogó eszközök

Főként családi házban gyakran előforduló rágcsáló az egér. Pincéből és udvarról is egyaránt be tud jutni a család kamrájába, ahol az ott tárolt élelmiszereket dézsmálja meg. Ráadásul gyorsan szaporodik, és nagyon kártékony állat, ezért nagyon fontos irtani. Elengedhetetlenné vált, hogy minden családban legyen valamilyen egérfogó vagy egércsapda, mert nem lehet előre tudni, hogy mikor fog kelleni az egércsapda. Sokan a hagyományos egérfogó mellett teszik le a voksukat, mint a leghatékonyabb egércsapda. Kis sajt vagy dió csaléteknek, és máris készen áll az egérfogó, hogy csapdába ejtse a kis rágcsálót. Ez az egérfogó megoldás, azért valljuk be elég drasztikus. Léteznek a piacon már sokkal humánusabb, modernebb egérfogó eszközök. Ez az egércsapda már élve tudja csapdába ejteni pimasz kis rágcsálónkat, így gyakorlatilag megkíméli az egér életét, bennünket pedig a
z egértetem látványától. Azért kedvelt a piacon ez az élvefogó egércsapda, mert ez egy új innováció: sem a látvánnyal, sem a befogott kártevővel nem kell találkoznunk.

egércsapda

Élvefogó egércsapda

Gyakorlatilag ez egy élve elfogó egércsapda, miután elkapta az egeret, csak fel kell emelnünk a szerkezetet, elvinni jó messzire a ház bejáratától, mondjuk a kert végébe, és ki engedni az állatot az egérfogóból. Ráadásul maga ez egércsapda is egy modern kis műanyag eszköz, bárhová kihelyezhető, ahol egér jelenlétének csak a gyanúja merül fel. Nagyon népszerűek a Swissinno termékei a speciális kialakítású egérfogó tekintetében, különösen az élvefogó egércsapda hódított teret a vásárlók körében. Ezekhez az egérfogókhoz csalétek kapható, amik odavonzzák az egereket a csapdához.

Persze maradhatunk a hagyományos egérfogó használatánál. Bár ezek a hagyományos egércsapdák is sokkal modernebb kialakításúak, egyszerűbben kezelhetőbb termékek, mint a régi fémből készült egérfogók. És még jól is néznek ki.

Vagy szerezzünk be egy-két macskát az egerek ellen. Sokan arra esküsznek, hogy nincs és nem is kell a macskánál hatékonyabb egérfogó.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn